fredag 6 juli 2007

Japansk Sjömansbiff


Japanskt Kok

Vi fortsatter att assimilera vara metoder till det asiatiskakoket.
Trots gasspis och saknandet av ariska kryddor bestamde sig uppdragskocken för
att bepröva den uraldriskt svenska ratten Sjömansbiff pa japanskmark. Resultatet
möttes med olika reaktioner fran kock och testpersonal. Recept ar som foljer


Japanskt skafferi

6-8 Stora Japanska potatisar
ca 2dl sojafars
1 st Japansk morot (motsvarar 2st svenska)
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
15cm Purjolök
0,5 dl olja
5 dl vatten (helst buljong om du lagar i ett civiliserat land)

Grillkrydda
Soja
Peppar
Paprika
Timjan

Hetta upp oljan i en relativt stor gryta med tjockbotten. Fras lök och Vitlök med resten av kryddorna. Varva darefter torr fars med potatis och morot som du hackat i slantar. Hall darefter over vattnet och lat puttra pa svag varme, under lock tills potatisen mjuknat. Serveras bast med lingonsylt men fungerar aven med ketchup nar alternativ saknas.


Japansk sjomansbiff

1 kommentar:

Anonym sa...

Yo! Du är långt långt borta minsann. Skitroligt att läsa. Hörde att du behövde hjälp med att länka från sidan. Gör så här: Logga in. Klicka på Layout. Klicka på Lägg till ett sidelement. Det kommer upp en ny ruta, välj Länklista - Lägg till i bloggen. Där är det bara att skriva titel på listan, webbadress, och vad det ska stå på länken. I Layoutmenyn kan du lätt byta plats på de olika elementen genom att klicka, dra, och släppa. /J