fredag 6 juli 2007

Japansk Sjömansbiff


Japanskt Kok

Vi fortsatter att assimilera vara metoder till det asiatiskakoket.
Trots gasspis och saknandet av ariska kryddor bestamde sig uppdragskocken för
att bepröva den uraldriskt svenska ratten Sjömansbiff pa japanskmark. Resultatet
möttes med olika reaktioner fran kock och testpersonal. Recept ar som foljer


Japanskt skafferi

6-8 Stora Japanska potatisar
ca 2dl sojafars
1 st Japansk morot (motsvarar 2st svenska)
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
15cm Purjolök
0,5 dl olja
5 dl vatten (helst buljong om du lagar i ett civiliserat land)

Grillkrydda
Soja
Peppar
Paprika
Timjan

Hetta upp oljan i en relativt stor gryta med tjockbotten. Fras lök och Vitlök med resten av kryddorna. Varva darefter torr fars med potatis och morot som du hackat i slantar. Hall darefter over vattnet och lat puttra pa svag varme, under lock tills potatisen mjuknat. Serveras bast med lingonsylt men fungerar aven med ketchup nar alternativ saknas.


Japansk sjomansbiff

måndag 2 juli 2007

Reseberättelse från Japan

Punktlighet är A och O i en rörelse. Man kan inte säga att något skall inträffa någon gång i framtiden, speciellt om det handlar om en enorm social omvandling och dessutom lägga till att den kommer inträffa utav sig själv. Folkplatsen har alldeles för lite tilltro till såkallade Profeter. Vill man att något skall hända skall man göra det själv, det vet var sund och tänkande arbetare. Därav har malmö cellen väntat tills nu för att avslöja sin nya plan för hel vegansk frigörelse.
Planen är ganska simpel men genial i sin enkelhet. Sprid eldsjälar över alla världens hörn, låt dom sedan hitta våra liksinnade på den platsen. Därefter erbjuder vi dem att bryta bröd med oss och ingå i vår allians...

Vi fick alldeles en kommunike från vår utsänd i Tokyo, Japan. Det verkar som om han har lokaliserat hel veganska restauranger. Vegan Healing Cafe.



Kommunike från Japanska fronten
Under min resa har jag stött på potentiella allierade. Först har vi Vegan Healing Cafe som är en utåtriktad helt vegansk inrättning. Priserna ligger mellan 60 - 100kr, samt 30kr för efterrätt. Jag åt Tempekorv med ris och sås, som var helt underbar. Dessutom kunde man på plats köpa en guide till alla veganska restauranger i Tokyo, Osaka och Kyoto. Inte så illa eller hur.

Tempekorv med Ris



vegan chocklad cheesecake