"Vi måste identifiera oss med massorna!!!" utbrast mötesdeltagarna. För var dag som går glider vi längre och längre bort från våra rötter i arbetarklassen. Utan en drastisk åtgärd kan allt vi har kämpat för gå om intet. Nog sagt, VeganKitchen Malmö räddad åter igen dagen genom att lansera officiell Arbetarklass Korv-dag på Kollektivet..
Arbetar korv
1 pkt sojakorv (vegan)
1 pkt Korvbröd (ekologisk)
ketchup
Senap
Rostad lök
Stek eller korven. Värm samtidigt brödet i ugnen. Lägg korven i brödet, tillsätt senap, ketcup och rostad lök. Det är även väldigt "normalt" att äta chips till korv.
Somrig Blandsallad
Grönsallad
Rädisor
Gurka
Tomat
Purjolök
Dressing: Senap, Olivolja, Citron, Peppar och salt
Hacka grönsakerna. Häll över dressingen och ät.
tisdag 29 maj 2007
Inlägg från Arkivet
När vi gick igenom arkivet, hittades bilder från den årliga vårstämma.
Närvarande från de underjordiska kockscenen, var samtliga av Underground cookings medlemmar, halva Vegankitchen Malmö samt mötesunderlättare från en närliggande
matlagnings cell. Det som förtärdes är ännu under testperiod och kan därför inte
publiceras. Däremot kan vi visa bilder från eventet.
Tigerräker deepfried samt Cajun style
måndag 28 maj 2007
Pizza Afton
För att hedra våra italienska kamrater, blev det Pizza-kväll på kollektivet. Eftersom alla vet hur fel det kan gå när man garnerar en pizza, har en utförlig beskrivning bifogats;
Pizzadeg
10 dl mjöl
4 dl vatten
½ pkt jäst
Salt
lite olivolja
Smula ut jästen med lite vatten. När jästen löst sig tillsätt resten av vattnet, oljan och lite salt. Rör i mjölet med lite kraft och se till att det kommer in luft i degen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
Pizza-sås
3 dl Soja Färs (torkad)
2 st Morötter (rivna)
1 st Gullök
3 vitlökar
2 Burkar krossad tomat
2 dl Vatten
1 st Buljongtärning
Oregano
Soja
Ketchup
Olja
Peppar
Salt
Bryn löken i oljan och tillsätt sedan morötterna och färs. Efter några minuter häll i soja, ketchup och resten av kryddorna. När det sjunkit in lite, tillsätt vätska, buljontärning och tomatkrossen. Låt puttra i på låg värme tills färsen är klar.
När degen är färdig, sätt på ugnen på 250 grader och påbörja garnering. När uppdraget är slutfört, släng in i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills den börjar bli brun på undersidan.
Hemlig Garnering (får absolut inte göras efter eget lynne).
Squash, Tomat, Champinjoner, Majs
Pizzadeg
10 dl mjöl
4 dl vatten
½ pkt jäst
Salt
lite olivolja
Smula ut jästen med lite vatten. När jästen löst sig tillsätt resten av vattnet, oljan och lite salt. Rör i mjölet med lite kraft och se till att det kommer in luft i degen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
Pizza-sås
3 dl Soja Färs (torkad)
2 st Morötter (rivna)
1 st Gullök
3 vitlökar
2 Burkar krossad tomat
2 dl Vatten
1 st Buljongtärning
Oregano
Soja
Ketchup
Olja
Peppar
Salt
Bryn löken i oljan och tillsätt sedan morötterna och färs. Efter några minuter häll i soja, ketchup och resten av kryddorna. När det sjunkit in lite, tillsätt vätska, buljontärning och tomatkrossen. Låt puttra i på låg värme tills färsen är klar.
När degen är färdig, sätt på ugnen på 250 grader och påbörja garnering. När uppdraget är slutfört, släng in i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills den börjar bli brun på undersidan.
Hemlig Garnering (får absolut inte göras efter eget lynne).
Squash, Tomat, Champinjoner, Majs
Schizz-Kebap
Efter Långa förseningar till följd av ett aktivt hemlighetsmakleri och utländska test-sessioner. Har Vegan-kitchen Malmö bestämt (med konsensus) att man äntligen skall släppa Schizz-kebap filerna. Så varsågoda!!!
Schizz-Kebap
1 pkt Vegan Kebap (viana)
1 gul lök
Olja
Peppar
Salt
Vitkål (gärna färsk)
Morot
Olivolja
Citron
(Sourkraut)
Värm upp stekpannan och fräs kebab och lök tills det antagit fin konsistens. Krydda med omsorg. Riv vitkålen och moroten, blanda sedan med oljan och citronen. Lägg därefter salladen i botten med kebaben överst i brödet. Häll på såsen.
Vitlöksås
Sojagrädde (Provamel)
3 Vitlöksklyftor
Herb de Provence
Örtsalt
Peppar
pressa vitlöken och rör ihop ingredienserna. Låt stå ett tag och häll sedan över kebaben.
lördag 19 maj 2007
Guerilla-burgare
Efter ett mindre guerillakrig på kapitalismens högborg ICA-maxi. Behövdes ett stärkande mål med hög proteinhalt och vitamin innehåll. Vår specialist på fransk krigsföring bestämde tidigt att Tofu var en nödvändig ingrediens om vi övehuvudtaget skulle överleva skadorna omsakade på ICA-maxi. Sagt o gjort, Tofuburgare, Potatis, Sparris (le garlic) och Kall vit dillsås. Uppdraget slutfört.
TofuBurgare
1 paket tofu (valfri)
ca 1 dl vetemjöl.
1 msk soya
Grillkrydda
Vitlök
Timjan
Mosa Tofun, blanda med kryddorna. Tillsätt mjölet och forma biffar av den rätt klibbiga biffsmeten. Stek i olja.
söndag 13 maj 2007
På Uppdrag i Barcelona
Under tiden som Underground Kitchens fraktioner höll sitt årliga stormöte. Skickades en expedition från Vegankitchen Malmö till Barcelona (Spanien) för att rekognisera restaurang fronten. I tio dagar levde de operativa tillsammans med lokalbefolkningen och dinerade på restaurangerna Organic, Maoz Falafel och Juicy Jones. Betygen var blandade men Organic visade sig till och med hålla skandinaviska mått.
Organic
Junta Comerc 11 (En gata nära La Rambla, mot La Reval)
www.antoniaorganickitchen.com
Organic hade flera olika dagens och en stor salladsbuffe. Allting var vegetariskt och det mesta vegan. Även desserterna. Priserna var ganska dyra men det var väl värt det.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)